Stručná recenzia krásneho FullHD smartfónu LG G4s

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií. Displej […]

RECENZIA
Autor
Dátum zverejnenia 7. decembra 2015
Obsahuje nasledovné témy , , , , ,

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií.

Displej (5,2-palcový IPS LCD, rozlíšenie FullHD 1080×1920 px)

LG G4s má vynikajúci displej. Na uhlopriečke niečo vyše päť palcov sa zobrazuje vysoké rozlíšenie FullHD, ktoré je príznačné vysokou presnosťou a jemnosťou, na ktorú už nestačí ani najlepšie ľudské oko.

Vo veľkej miere ku kvalite zobrazenia prispieva vyspelá obrazová technológia IPS LCD, ktorá má skvelé farby, okamžité reakcie aj na jemné dotyky a veľmi dobrú exteriérovú čitateľnosť. V noci sa dá nastaviť jas displeja na úplné minimum a naopak, počas slnečného dňa je kresba na displeji čitateľná celkom zreteľne.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Fotoaparáty (5 Mpx webkamera, 8 Mpx fotoaparát, Full HD videokamera)

Webkamera na smartfóne ponúka pomerne širokú paletu funkcií, ktoré ocenia všetci tí, ktorí si radi fotia selfie. Fotky z predného fotoaparátu sú kvalitné a ostré, nemajú také to typické rozmazanie (či kompresiu), ktoré vidíme pri lacnejších mobiloch. Predná kamera nahráva aj video v HD rozlíšení a hoci nedokáže priebežne preostrovať, jej obraz je ostrý a stabilný.

Hlavná kamera na zadnej strane je jednoducho skvelá, hoci v noci som na nej nejaké tie rezervy ešte našiel. Počas dňa však robí veľmi ostré, detailné a farebne sýte fotografie a video je jednoducho úžasné. Má rozlíšenie FullHD a aj keď ho prehrávam na veľkej televízii, vyzerá veľmi dobre. Fotky majú rozlíšenie osem megapixelov (3264×2448) a pri fotení je možné využiť niekoľko filtrov a efektov. Zaujímavosťou je možnosť fotiť s manuálnym nastavím niektorých parametrov, nepochybujem však, že ľudia budú fotiť v drvivej väčšine na automatiku. Tá je spoľahlivá, rýchla a funguje dobre.

Zaujímavosťou je mimoriadne rýchle zaostrovanie a vysoká svietivosť LED blesku.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Pamäť a výkon (8 GB, 1,5GB RAM + slot na microSD max. 32 GB)

Vnútorná pamäť telefónu je 8 GB, avšak pre používateľa je reálne k dispozícii iba polovica. Zvyšok zaberie samotný systém Android so všetkými jeho vylepšeniami. Aj štyri gigabajty sú síce dostatok, ale prítomnosť slotu na pamäťovú kartu typu microSD je nepochybne zásadná. Vďaka nemu môžete pamäť mobilu zväčšiť o ďalších 32 GB, ktoré nezaplníte snáď nikdy.

Operačná pamäť RAM má veľkosť 1,5 GB a radí sa tak k priemeru. Vďaka nej nemá telefón problém s prehrávaním Full HD videa a so spúšťaním náročných aplikácií a hier.

Čipset smartfónu obsahuje celkovo tri procesory. Jeden je grafický, ktorý vypočítava 3D prostredie v hrách a aplikáciách, ďalšie dva 4-jadrové sú hlavné a starajú sa o to, aby systém Android bežal rýchlo a spoľahlivo.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Prostredie systému (Android)

LG už tradične vylepšuje svoje smartfóny o prostredie, ktoré určitým spôsobom upravuje grafiku aj funkcie systému Android. Toto vylepšené prostredie je výrazne poznačené dizajnovým trendom „flat“, vďaka čomu sú ikony pekné pastelové a pravidelné, sú jednoznačne identifikovateľné.

Zaujímavosťou je aj funkcia odomknutia displeja dvojitým poklepaním na vypnutý displej a tiež bezpečnostná funkcia KnockCode. Táto funkcia umožňuje odomykanie telefónu tým, že vopred určeným spôsobom poťukáte rôzne miesta na vypnutom displeji.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Zhodnotenie (4 z 5)

Smartfón LG G4s (označuje sa aj G4 Beat) patrí do strednej triedy, je teda kompromisom medzi rozumnou cenou a vysokým výkonom. Má krásny displej a naozaj dobrý fotoaparát. Nahráva ostré a stabilné video, jeho Android funguje rýchlo a hoci má dostatočne veľkú vnútornú pamäť, dá sa doň vložiť aj pamäťová karta s veľkou kapacitou. Pre mňa osobne je LG G4s skvelá voľba pre väčšinu ľudí bez ohľadu na to, ako veľmi sa rozumejú do nových mobilov.

LG G4s (G4 Beat)

LG G4s (G4 Beat)

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Android Fast Share

Google pracuje na posielaní súborov v štýle Apple AirDrop

Funkcia sa dostane do smartfónov s Androidom čoskoro.

3. júla 2019

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Výber pozadí pre váš iPhone a Android #22

Výber pozadí vo vysokom rozlíšení

7. januára 2019

Sony Xperia XZ3 ponúka Android 9, umelú inteligenciu, 19Mpx kameru a super slowmotion

Xperia XZ3 je najlepší telefón, aký kedy Sony vyrobilo.

30. augusta 2018

EVA Facial Mouse: aplikácia na ovládanie Androidu očami

Táto aplikácia umožňuje ovládať mobilný telefón pohybom očí. Vyžaduje sa iba operačný systém Android a smartfón s prednou kamerou. Aplikácia funguje pozoruhodne a určite by ste ju mali aspoň raz vyskúšať!

8. októbra 2017

Najnovšie

TEST

Test | Recenzia

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

13. decembra 2019

Tlačová konferencia

Nový IQOS 3 DUO sa už predáva, boli sme pri jeho predstavení novinárom

IQOS nemá nič spoločné s kauzami okolo elektronických cigariet. Najnovší IQOS 3 DUO prichádza v ideálnom čase.

27. novembra 2019

Reklama

Online marketing a PPC reklama. Prečo existujú špecialisti, keď si môžete základ spraviť sami?

Vyznať sa v online reklame nie je záležitosť na jeden večer. Základné reklamy si síce spravíte aj bez špičkových znalostí, ale keď chcete ušetriť, lepšie bude zavolať si na pomoc odborníkov z dakoda.online.

10. novembra 2019

Tlač pre biznis

Xerox vylepšil tlačiareň iGen 5 o tlač fluorescenčnej farby na extra dlhý arch XLS

Xerox zdokonaľuje vlastnosti tlačového stroja Xerox iGen 5 o žltú fluorescenčnú farbu a extra dlhý arch XLS.

14. októbra 2019

Reklama

Hľadáte grafika pre malý či veľký projekt? Nájdite ho moderne a lacno cez dakoda.online

Nezáleží na tom, či grafika potrebujete pre návrh plagátov, webstránky alebo zalamovanie celého časopisu. Inovatívny systém vyhľadávania grafických služieb v Dakoda.online vám v priebehu niekoľkých minút vytvorí ponuku na mieru – a najmä s dôrazom na férovú cenu.

10. októbra 2019

Tlačová konferencia

Vznikol nový IT holding Aricoma Group a hneď je najväčší. Vyniká stratégiou nezávislosti

Aricoma Group je síce nový holding, firmy v jeho portfóliu však majú bohatú históriu a na konte úspešné príbehy. Zo startupov sa stali IT firmy s tržbami v desiatkach a stovkách miliónoch eur.

19. septembra 2019

Reklama

Mobilné a webové aplikácie sú pre niektoré firmy nutnosť, ale ako nájsť dodávateľa? dakoda.online mení pravidlá trhu

Prečo by ste mali zvažovať vlastnú webovú alebo mobilnú aplikáciu? A kde nájsť spoľahlivých špecialistov, ktorí ich vyhotovia? Odpovedá dakoda.online.

10. septembra 2019

Budúcnosť je v atramente

Epson posilňuje externý predaj atramentových tlačových hláv PrecisionCore a MACH

Atramentová tlač je v priemyselnom sektore rovnako výhodná ako v tom komerčnom.

17. mája 2019

Canon podporuje mladých

Canon vyberie 200 študentov z celej Európy, poskytne im exkluzívne vzdelanie

Visa pour l’Image poskytuje fotografickej komunite bezkonkurenčné možnosti výmeny kreatívnych nápadov a účasť na profesionálnych seminároch

8. apríla 2019

Samsung má chladničku so vstavaným tabletom a hlasovým ovládaním

Moderné chladničky vedia odpovedať na vaše otázky a majú displej väčší ako váš pracovný tablet.

10. januára 2019

Odporúčané

Tlačová konferencia

Prenosná tlačiareň i supertenké notebooky. HP nám ukázalo svoje najlepšie novinky.

HP nám predviedol svoje najnovšie a najlepšie produkty pre oblasti tlačiarní, monitorov a notebookov. Popri tom značka zdôraznila svoj apel na ekológiu a recykláciu.

9. decembra 2019
TEST

TEST/RECENZIA

Sony Xperia 1: Jedným slovom úžasný

Sony Xperia 1 nás dostala svojím displejom, vodotesným telom a skvelými kamerami. Pozrite si reálne fotografie bez úprav.

18. septembra 2019
TEST

Atrament na celé roky v cene

Test tlačiarne Epson L3110 Eco Tank: Rozumný kompromis s výbornými výsledkami

Pokračujeme v testoch multifunkčných tlačiarní. Epson L3110 je cenovo výhodné zariadenie, ktoré nás dokázalo osloviť.

16. augusta 2019
TEST

Redakčný test

Niceboy RAZE 2 Vertigo: vodotesný bluetooth reproduktor s extra hlasným zvukom

Bezdrôtový reproduktor od značky Niceboy je jedným z najzaujímavejších produktov u nás v redakcii. Na prvý pohľad vyzerá skôr jednoducho, ale práve v tom spočíva jeho schopnosť prekvapiť.

14. augusta 2019

Android Fast Share

Google pracuje na posielaní súborov v štýle Apple AirDrop

Funkcia sa dostane do smartfónov s Androidom čoskoro.

3. júla 2019

Boli sme pri tom

Epson otvoril v Prahe nový showroom, ukázal nám svoju najlepšiu techniku

Značka Epson v stredu 19. júna 2019 slávnostne otvorila svoj showroom vo svojej centrále v Prahe.

26. júna 2019

Z tlačovej konferencie

Boschu sa na Slovensku darí nielen vďaka autopriemyslu. Ukázal nám svoje najnovšie produkty

Mal úspešný rok a chce byť CO2 neutrálny už do konca budúceho roka. Predstavitelia značky nám predstavili portfólio i ročnú bilanciu.

21. júna 2019

EPSON XP-2100 a XP-3100

Epson má nové univerzálne tlačiarne, ktoré tlačia aj z mobilu

Výrobcovi sa podarilo do veľmi kompaktných rozmerov vložiť aj obojstrannú tlač pre formát A4.

18. júna 2019

Fantastické novinky od HP

HP nám predviedlo herný notebook s 2 displejmi a revolučnú laserovú tlačiareň

HP predstavilo celú paletu nových zariadení, ktoré sa môžu pochváliť špičkovými funkciami.

10. júna 2019

Naživo z tlačovky

Slovensko ide učiť ľudí, sa ako sa brániť útokom na internete. ITAS spúšťa projekt kry-sa.sk

Kry-sa.sk nie je len webstránkou, ale osvetovou kampaňou na podporu kybernetickej bezpečnosti.

5. júna 2019