Volkwagenu hrozí v USA pokuta 18 mld. USD, kvôli softvéru

Nemeckej automobilke Volkswagen hrozí v USA pokuta až 18 miliárd USD (15,8 miliardy eur). Dôvodom je obvinenie zo strany federálneho Úradu pre ochranu životného prostredia (EPA), že sa zámerne snažila obísť zákony na zlepšenie kvality ovzdušia. Informovala o tom agentúra RTTNews.

 
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/8008022/volkswagenu-hrozi-pokuta-osemnast-miliard-dolarov-za-podvod-s-emisiami.html
 
Aj keď vina nie je preukázaná, už dnes chce Organizácia Deutsche Umwelthilfe (DUH) v Nemecku dosiahnuť zákaz jázd áut s dieselovým motorom. Informuje o tom APA. Jej požiadavka súvisí s obvinením Volkswagenu (VW) v Spojených štátoch, že jeho americký závod manipuloval so softvérom na zisťovanie škodlivín vo výfukových plynoch počas technických kontrol.
„Organizácia DUH už dlhší čas obviňuje nemeckých výrobcov osobných áut, že skresľujú obsah škodlivých látok naftových motorov.“ uvádza SME.
 
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/8008153/deutsche-umwelthilfe-chce-v-nemecku-zakazat-prevadzku-aut-s-dieselovym-motorom.html

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *