Tesla potvrdila cenu Modelu 3, bude nižšia ako cena priemerného auta

Tento týždeň v pondelok predstavitelia spoločnosti Tesla Motors pre Bloomberg News prezradili, že už majú nastavenie ceny pripravovaného Modelu 3. V Spojených štátoch bude stáť od 35-tisíc dolárov, pričom táto cena bude základová.

V Spojených štátoch funguje prispievanie na elektrické vozidlá priamo od štátu. Dotácia na elektromobily je rôzna, líši sa od štátu, pohybuje sa v úrovniach od 2500 USD v Tennessee a Massachusetts po 6000 USD v štáte Colorado. Je potrebné počítať s tým, že každý štát podlieha daňovej povinnosti USA, čo by pri cene 35000 USD za Model 3 predstavovalo asi 7500 USD.
V praxi to znamená, že by si ľudia mohli vo finále zadovážiť novú Tesla Model 3 už za 21 500 dolárov.  Priemerná cena nového kupovaného automobilu v USA je pritom až 31-tisíc dolárov.
Tesla Model 3 bude predstavený už tento rok 31. marca , avšak do predaja určite nepríde skôr ako v roku 2018. Tvrdí to Adam Jonas, špecializovaný analytik spoločnosti Morgan Stanley. Pred uvedením Modelu 3 by sa mal výroby a predaja dočkať Model X, už očakávané prvé SUV od Tesly.
 

Tesla Model 3, ako si ho predstavujú fanúšikovia na internete

Tesla Model 3, ako si ho predstavujú fanúšikovia na internete


Tesla Model 3, ako si ho predstavujú fanúšikovia na internete


 
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *