EcoBlade, inteligentný systém skladovania energie

EcoBlade je plne flexibilný systém ukladania energie napájaný Li-ion batériami, obsahuje plochy o veľkosti 30-palcovej obrazovky. Napríklad, v dome vybavenom meničmi energie zo solárnych panelov, môžu jednotlivci využívať energiu generovanú pomocou EcoBlade pre osobnú spotrebu alebo na predaj cez mikrosieť.

Plochy môžu byť použité aj v stojanoch pripojených do sietí, dátových centier, budov alebo sekundárnych elektrických staníc s oveľa väčšími potrebami skladovania. Na najvyššej úrovni môžu byť plochy integrované do kontajnerov, aby poskytli multi-MWh a doplnkové služby energetického manažmentu pre celú sieť.
Plne škálovateľný systém EcoBlade sa rýchlo implementuje a ľahko udržiava. Každý EcoBlade možno integrovať do rozsiahleho ekosystému riešení od Schneider Electric. Ide najmä o softvérovú sadu Struxureware založenú na cloudovo integrovaných servisných moduloch. Struxureware zhromažďuje a spravuje prevádzkové dáta a optimalizuje energetický výkon v celom reťazci počnúc zdrojom (napríklad solárne panely alebo veterné turbíny), s cieľom zaistiť nákladovo efektívne skladovanie a spotrebu energie.
EcoBlade je plne flexibilný systém ukladania energie napájaný Li-ion batériami. EcoBlade obsahuje plochy o veľkosti 30-palcovej obrazovky, vážiace do 25 kg. Každá plocha obsahuje inteligentný batériový modul a je pripravený na použitie v samostatnom režime.
 

Schneider Electric EcoBlade (foto: Schneider Electric)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *