Google Art obsiahol nové slovenské diela od Nemčíka, Ilavského, Šandora i Galandu

Google Art Projekt bol obohatený o nové umelecké zbierky a Street View zobrazenie interiérov galérií. Pozývame Vás preto na virtuálnu prehliadku do ďalších slovenských galérií, kde môžu používatelia obdivovať diela Júliusa Nemčíka, Jána Ilavského, Artúra Lieszkovského, Jána Šandora, či Mikuláša Galandu.

 

Novými partnermi sa stali:

–       Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne – dostupné aj Street View zobrazenie ako aj 3 online výstavy

–       Galéria umelcov Spiša – dostupné aj Street View zobrazenie

 

Existujúci partneri, ktorí rozšírili zbierky a obohatili pohľad do galérie prostredníctvom Street View:

–       Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch – rozšírenie o Street View zobrazenie

–       Stredoslovenskej galérie – rozšírenie o Street View zobrazenie

 

Kultúrny inštitút Google spolupracuje už s 13 slovenskými galériami a múzeami (prehľad). Na snímanie interiérov bol využitý špeciálne navrhnutý Street View vozík, známy aj ako „trolley“, ktorý sníma panoramatické 360° fotografie vo vnútri budov. Vozík bol navrhnutý tak, aby sa pohodlne pohyboval po chodbách a miestnostiach galérií a múzeí.

 

O Kultúrnom inštitúte Google

Kultúrny inštitút Google spolupracuje s kultúrnym odvetvím na sprístupnení historického a kultúrneho obsahu ľuďom prostredníctvom internetu a tým prispieva k jeho zachovaniu aj pre budúce generácie. Online projekty Kultúrneho inštitútu zahŕňajú Art Projekt, Projekt divov sveta a Online výstavy, v rámci ktorých môžu používatelia obdivovať a objavovať rôzne obrazy, kresby, sochy, náboženské artefakty, pamiatky, historické fotografie ako aj dôležité rukopisy zo zbierok po celom svete. Online návštevníkom sú k dispozícii aj odborné videá, či audio sprievodcovia, môžu si prezerať rukopisy, rôzne detailné informácie, mapy a ďalší obsah.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *